RO
HU
EN
Actualizari in website
Comisii
Contact

COMUNICAT AL CONSILIULUI TERITORIAL AL ORDINULUI ARHITECȚILOR DIN ROMÂNIA FILIALA BIHOR


 

Consiliul Teritorial al OAR - Filiala Bihor întrunit în data de 01.07.2020 a hotărât preluarea prerogativelor privind exercitarea funcției de președinte al Filialei Teritoriale Bihor, de către domnul arhitect Cobe Aurel Ioan, vicepreședinte al filialei, coordonator al Grupului de Lucru Legislație, Cod Deontologic și Relații Instituționale, începând cu data de 01 iulie 2020 până la data organizării Conferinței Teritoriale extraordinare. 

Pentru mai multe detalii vă rugăm accesați documentul de mai jos:

Comunicat_al_Consiliului_Teritorial_al_OAR_Filiala_Bihor.pdf

Seri arhitecturale

Ordinul Arhitecţilor din România – Filiala Bihor şi Grupul pentru cultură urbană „URB_O” vă invită VINERI – 21 noiembrie 2014, ora 17,00, în Cetatea Oradea, sala – Grota roşie – din corpul „J”, la ediţia a 4-a  „Seri Arhitecturale” eveniment cultural – educativ, care îşi propune să aducă în faţa publicului consumator de arhitectură şi urbanism, profesionişti recunoscuţi la nivel naţional şi internaţional, atât prin distincţiile obţinute în plan profesional, cât şi la concursurile naţionale şi internaţionale de arhitectură. ăîâțșasdf      

Evenimentul va consta în lansarea  cărţii „2793 Grădina cu vise” – autor arhitect Marius Miclăuş împreună cu prof. dr. Ramona Novicov – istoric şi critic de artă şi Dumitru Noane consilier în cadrul Compartimentului Administrare Cetate de la Administraţia Imobiliară Oradea şi discutarea conceptului de reabilitare a centrelor istorice exclusiv cu referire la arhitectura fortificaţiilor din cele două oraşe, Timişoara şi Oradea.

Programul evenimentului cuprinde şi prezentarea proiectului de reabilitare a Bastionului Theresia din Timişoara, finalizat în anul 2012 şi care este pus acum în lumină, de către autorul proiectului Marius Miclăuş, din perspectiva relaţiei cu spaţiul public.

Invitaţi speciali cu prezentări în cadrul Serii arhitecturale # 4 vor fi şi arh. Ernest Pafka – autorul proiectului de reabilitare a Cetăţii Oradea, arh. Tamas Emodi – specialist monumente istorice şi arh. Cristian Puşcaş – arhitect restaurator, reprezentant al Facultăţii de Construcţii şi Arhitectură Oradea.

Încercăm astfel, cu arhitectul Marius Miclăuş şi invitaţii noştri speciali să reexaminăm poziţionarea actuală a acestui produs de arhitectură, din perspectiva intenţiilor şi conceptelor ce l-au generat, cu paralelă la ce s-ar putea realiza şi ce ar putea genera reabilitarea Cetăţii din Oradea în perspectiva dezvoltării urbanistice, culturale şi turistice a oraşului.

În mod deosebit găsim oportună prezentarea proiectului de reabilitare a  Bastionului Theresia din Timişoara, datorită prestigiului şi notorietăţii obţinute de acest proiect în urma numeroaselor premii şi distincţii, printre care şi premiul la secţiunea amenajări exterioare în cadrul Festivalului de arhitectură Arhitext – Fluenţe, înmânat de Pierre von Meiss, teoretician pe al cărui filon teoretic şi poetic arhitectul Marius Miclăuş şi-a clădit o mare parte a propriului discurs, atât în spaţiul practicii profesionale, cât şi în mediul academic.

Seri Arhitecturale este un proiect ce se desfăşoară sub egida Ordinului Arhitecţilor din România Filiala Bihor, prin Grupul de lucru pentru cultură urbană “URB_O”. Platforma organizaţiei profesionale creează, implementează şi promovează acţiunile cu caracter multidisciplinar de arhitectură şi urbanism, conştientizând totodată publicul şi administraţia locală asupra  valorilor patrimoniale pe care le deţine oraşul nostru.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi portalul arhitecthuro.ro şi pagina de Facebook - Urb_O.


 

Grădina Darvas - La Roche

03 octombrie – 11 octombrie 2014

Str. Iosif Vulcan nr. 11, cu acces în grădină din str. Libertăţii

Grădina Darvas- La Roche este un proiect de activare urbană ce se va desfăşura în intervalul 03 octombrie -  11 octombrie în incinta grădinii Vilei Darvas - La Roche situată pe str. Iosif Vulcan nr. 11, cu accesul în grădină din str. Libertăţii, deschiderea oficială – VINERI – 03 octombrie ora 17,00.

Aflată în plin centru al  oraşului, cu acces la străzile Iosif Vulcan şi Libertăţii, vila Darvas-La Roche este una dintre cele mai reprezentative exemple de arhitectură Secession din Oradea. Construită în intervalul 1911 – 1912 de către arhitecţii László şi József Vágó, clădirea are valoare de unicat la scara arhitecturii europene, fiind remarcabilă datorita compoziţiei spaţiale foarte moderne şi datorită unor excepţionale detalii decorative. Vila a fost proiectată în directă legătură cu o curte interioară, compusă etajat conform conceptului modern al „oraşului-grădină”. Această curte interioară, deschisă către strada Libertăţii şi malul Crişului Repede şi situată pe tronsonul unui important traseu turistic şi cultural, este locaţia şi sursa noastră de inspiraţie pentru evenimentul denumit generic “Grădina Darvas- La Roche”.

Publicul este invitat sa participe în  Grădina Darvas - La Roche la următoarele acţiuni: prezentare de concept, arhitectură cu "bun - gust" PAC PAC reprezentat de fosta concurentă Master Chef, Sorana Buştea, şuetă de duminică, seri arhitecturale, conferinţe, lecturi şi dezbateri despre arhitectură şi urbanism, tur de arhitectură cu bicicleta prin Oradea. Toate aceste acţiuni sunt structurate pe trei categorii: „Arhitectura şi oraşul în perioada de glorie a anilor 1900”, „Tradiţie şi modernitate în arhitectura orădeană”, „Arhitectura contemporană”, boardgames, jocuri de socializare prin ateliere Incubator 107, „Oradea în ghiozdan” pentru elevi şi liceeni, concert de  jazz susţinut de  trupa timişoreană "Good Vibes", proiecţii de filme cu tematică de arhitectură, urbanism şi arte, concept muzică Marius Ghenţ. Pentru mai multe detalii, accesa şi pagina oficială de Facebook, Urb_O.

Grădina Darvas-La Roche este un proiect ce se desfăşoară sub egida Ordinului Arhitecţilor din România filiala Bihor, prin Grupul de lucru pentru cultura urbană “URB_O”. Platforma organizaţiei profesionale creează, implementează şi promovează acţiunile cu caracter multidisciplinar de arhitectură şi urbanism, conştientizând totodată publicul şi administraţia locală asupra  valorilor patrimoniale pe care le deţine oraşul nostru.

Parteneri oficiali: 

Cemacon, Creaton, Lord`s Pub, Carlsberg, Grădinarul oradean, Grădină, Living In Apart Hotel, Leon Gourmet Bakery, Utopium, Rurbanizator, Incubator 107 Oradea, Designist, Zepellin, Zile şi Nopţi, Amazing Visuals Vice.


 

15 - 16 mai 2014

Avem deosebita placere sa va anuntam ca printre primele misiuni ale noii conduceri a Filialei OAR Bihor în data de 15 si 16 mai 2014, se numără implicarea în două evenimente deosebit de importante pentru specialiștii în domeniul patrimoniul istoric şi cultural.

Un prim eveniment este reprezentat de Seria Conferințelor Internaționale de Teoria și Practica Reabilitării Patrimoniului Construit – TUȘNAD, în cadrul căreia Ordinul Arhitecților filiala Bihor este partener. În acest an conferința va fi găzduită de Cluj Napoca, în perioada 14-16 mai, având tematica Managementul contemporan pentru protecţia patrimoniului construit, iar vizita de documentare din cadrul acesteia se va desfășura la Oradea, în data de 15 mai cu începere de la ora 16 la Palatul Episcopal Romano-Catolic. Printre cei prezenți sunt: conf. dr. arh. Sergiu Nistor – președinte ICOMOS România, dr. Cristoph Machat – ICOMOS Germania, arh. Șerban Țigănaș - președintele Ordinului Arhitecților din România, arh. Șerban Sturza – vicepreședinte al Ordinului Arhitecților din România, Peter Klaniczy – profesor Universitatea Tehnică și Economică Budapesta și Dacian Palladi – facilitator.

Cel de-al doilea eveniment este Ședința Consiliului Național al Ordinului Arhitecților din România, ultima din mandatul 2010-2014, întrucât în luna iunie se va desfășura, la București, Conferința Națională în cadrul căreia va fi ales noul for de conducere.

Filiala Bihor găzduieşte Ședința Consiliului Național al Ordinului Arhitecților din România, care va avea loc la Hotelul Double Tree by Hilton din Oradea, în data de 16 mai Sala Varadinum etaj. I, cu incepere de la ora 9.30.

Ordinea de zi a şedinţei de Consiliu cuprinde subiecte interesante in dezbatere pe masa arhitectilor delegati de la toate filialele din tara si anume - concursul de arhitectura si de amenajările spaţiilor publice.

Sedinta Consiliului se incheie intr-un mod festiv la ora 19.00 la Restaurantul Laurus din cadrul Hotelului Double Tree by Hilton din Oradea.

Atasat Programul zilei de 15 mai si detalii privind evenimentul.

Va astept cu drag.

Cu respect,

Angela Lupsea - coordonator evenimente

0788-363-482


Invitatie_CONFERINTA.pdf

Invitatie_cn.pdf

Program-15MAI-ORADEAOAR.pdf

OAR_text-Tusnad-2014.pdf


 

Joia din portic: Expoziţia „BOOM/ROOM – noua arhitectură estonă”

În cadrul seriei „Joia din Portic”, joi 16 ianuarie 2014, ora 17:30 a avut loc în sala de expoziţii aflată la parterul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti vernisajul expoziţiei „BOOM / ROOM - noua arhitectură estonă”.

Expoziţia a fost realizată de către Uniunea Arhitecţilor din Estonia fiind itinerată în Europa prin Institutul Eston din Budapesta. În Bucureşti, expoziţia a fost organizată de O.A.R., Filialele Bihor şi Bucureşti ale O.A.R. şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti în colaborare cu Camera Arhitecţilor din Hajdu-Bihar, Ungaria.

Cu ocazia vernisării expoziţiei, a fost semnat un protocol de colaborare între Filiala Teritorială Bihor a O.A.R. şi Filialala Teritorială Bucureşti a O.A.R.

Expoziţia este deschisă în perioada 16 ianuarie - 5 februarie 2014 între orele 10:00-18:00.

display

Concursul de arhitectură

Amenajarea promenadei de pe malul crișului repede și dotare pentru alimentație publică

Primăria Municipiului ORADEA în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România (OAR) - filiala Bihor organizează concurs de proiecte cu scopul selectării celor mai bune propuneri pentru modernizarea şi reabilitarea zonei centrale a municipiului Oradea, pe tronsonul adiacent malului Crişului Repede, cuprins între străzile P-ţa Ferdinand, str. Emilian Mircea Chitul şi zonele de spaţiu verde adiacente acestuia.

Concursul de soluţii este deschis, într-o singură fază, care conduce la atribuirea contractului de proiectare, fără organizarea altei proceduri, şi urmăreşte rezolvarea următoarelor deziderate:
1. reconsiderarea ariei respective ca funcţie majoră în componenţa zonei centrale a municipiului, ţinând cont de exigenţele contemporane;
2. fluidizarea traficului lent - pietoni și bicicliști - în vederea accesului facil la zona de promenadă;
3. evidenţierea rolului de promenadă de mare atractivitate, pe tronsonul străzii Emilian Mircea Chitul, delimitat de intersecţia cu Piaţa Ferdinand si str. Ady Endre
4. reamenajarea acestui spaţiu public atât la nivelul solului, cât şi la nivelul fronturilor. Se vor promova funcţiuni adecvate centrului municipiului - de alimentatie publica si agrement - şi se vor propune, unde este cazul, unele intervenţii, cu precizarea etapelor de realizare;
5. mobilierul urban, spaţiile verzi, platformele de odihnă, ambianţa generală vor avea în vedere exigenţele contemporane, având prioritară preocuparea pentru definirea unei identităţi a locului;
6. potenţarea şi punerea în valoare a caracteristicilor arhitecturale ale zonei ;

In urma concursului de soluţii, proiectul declarat câştigător al concursului de soluţii, va fi asumat ca şi realizare de către participanţii la licitaţia publică pentru concesionarea/inchirierea terenului, domeniul municipiului Oradea, în vederea realizării unităţii de alimentaţie publică.
De asemenea, promotorul, în calitate de autoritate contractantă, poate contracta cu câştigătorul concursului, următoarele etape de proiectare pentru reamenajarea scuarului, domeniu public cuprins între str. Emilian Mircea Chitul, str. Ady Endre şi Piaţa Ferdinand, ce va fi finanţată din fonduri publice sau atrase de municipiul Oradea. 
Înscrierea la concurs se poate face în perioada 20 august - 05 septembrie 2013. Detalii suplimentare se pot obține de la secretariatul concursului, persoana de contact d-na Maria Puican tel. 0722-112 282 și prin Ordinul Arhitecţilor din România - filiala Bihor, persoana de contact d-na Angela Lupşea tel. 0788-363482.

Pentru mai multe informații vă rugăm frumos să accesați documentația de mai jos:

Regulament_ORADEA_2013-5.pdf

anexe_web.pdf

Tema_ORADEA_2013.pdf

Cerere de inscriere in concurs:

Cerere_inscriere.pdf

 

Proiect "Cooperare transfrontalieră între organizaţiile profesionale de arhitectură"

Conferinţa cu tema Legislaţie, restaurare şi regenerare urbană în context transfrontalier Oradea-Debrecena avut loc în data de28 Iunie 2012, la Hotel Continental Forum din Oradea şi a cuprins două teme importante:

  1. Legislaţie de specialitate – beneficii sau îngrădiri privind dezvoltarea urbană

  2. Restaurare şi regenerare urbană – soluţii implementate şi concepte viitoare

În deschiderea Conferinţei a luat cuvântul Adriana Lipoveanu, arhitectul şef al Oradiei care a subliniat că "Este un proiect important în această zonă a Europei, unde cele două oraşe, Oradea şi Debrecen, au un trecut comun şi doresc să-şi clădească un viitor împreună, pentru că doar împreună putem fi mai puternici. În al doilea rând, acest proiect este important în revitalizarea patrimoniului arhitectural". În partea a doua a Conferinţei s-au desfăşurat două sesiuni tematice, printre arhitecţii care au susţinut comunicări numărându-se Cătălina Bocan, Rácz Zoltán, Tiberiu Ciolacu, Paskucz Stefan Ioan, respectiv Pafka Ernest.

Expozitia de restaurare si regenerare urbană desfăşurată în perioada 25 septembrie – 12 octombrie 2012, a fost prezentă pe simezele Galerieia şi a cuprins exemple de proiecte din orasele transfrontaliere Oradea şi Debrecen, dar şi intervenţii în ţesutul urban al oraşelor Timişoara şi Baia Mare. Au fost exemplificate proiecte cu soluţii în domeniul restaurării şi regenerării urbane, ce poate să permită legislaţia în vigoare şi comparativ cum s-au implicat organizaţiile profesionale în demersul proiectelor şi dacă a existat o contribuţie pentru beneficiari şi administraţia publică.

Despre rolul şi contribuţiile proiectanţilor, prin dezbaterile pe teme de exemplele de bună practică s-a discutat în cadrul Conferinţei Expozitia de exemple de buna practică în proiecte de arhitectură din data de 22 noiembrie 2012, alături de experienţele colegilor din Ungaria şi cele din Romania care au fost împartăşite prin dezbatere împreună cu reprezentanţi a instituţiilor administrative şi direcţiilor de urbanism şi amenajare a teritoriului din judetele transfrontaliere.

Dorinţa liderului de Proiect şi a Partenerului a fost ca din dialog să întelegem mai bine şansele şi dificultăţile dar mai ales să căpătam inspiraţie în ceea ce facem, pentru a dezvolta o arhitectura de calitate.

Toate eforturile celor care dezbat arhitectura au un scop unic, acela de a întelege arhitectura ca fenomen complex şi inseparabil de aspectele vieţii şi mai ales de a îşi aduce aportul ca aceasta să fie mai bună calitativ. Trei categorii generice sunt întotdeauna prezente şi determină realizarea arhitecturii: oamenii, în calitate de clienţi şi comunităţi care recepţionează arhitectura, arhitecţii cu toţi cei care contribuie la sectorul constructiilor şi guvernanţii, care stabilesc reguli, le aplica şi stimulează construirea. Arhitecţii nu sunt doar cei care realizează arhitectura din postura de creator, ei sunt şi cei care formează, evaluează sau ghidează din poziţia de angajat public lucrările în domeniul construcţiilor.

Expozitia de exemple de buna practică în proiecte de arhitectură desfăşurată în perioada 29 ianuarie – 20 februarie 2013 a fost prezentă pe simezele Galeriei şi a cuprins exemple de proiecte structurate pe categorii de construcţii din orasele transfrontaliere Oradea şi Debrecen.

Workshop-urile au fost adresate studenţilor din anul V-VI de la Facultatea de Arhitectură şi Construţii, datorită specificului temei expoziţiei – restaurare şi regenerare urbană. Locaţia desfăşurării workshop-ului, în spaţiul Galeriei chiar în perioada de expunere a panourilor, a adus un plus de valoare şi o mai bună asimilare a  informaţiilor ce vor fi transmise de către specialişti în restaurare şi regenerare urbană.

Temele dezbătute în cadrul workshop-ului de exemple de buna practică în proiecte de arhitecturăau fost.

  1. Finisaje pe tipuri de construcţii „mineral, durabil, expresiv”, invitat arhitect Albuleţ Adrian;

  2. Istoria clădirilor contemporane în ţesutul urban existent, invitat istoric Ramona Novicov;

  3. Aplicabilitatea arhitecturii în zone periurbane, invitat arhitect Hagiu Adrian curatorul expoziţiei.

Portalul de specialitate în domeniul proiectării de arhitectură www.arhitecthuro.ro este structurat cu meniuri uşor de accesat, vizibile, astfel încât toţi utilizatorii să obţină informaţiile de specialitate pe care le caută. Denumirea meniurilor sugerează natura informaţiilor pe care le transmite. De asemenea vor fi postate pe portal informaţii de interes general din domeniul construcţii, arte plastice, design si amenajări interioare şi peisagistice. Activitatea portalului a fost gândită pentru a putea prezenta şi activităţile ce se derulează în cadrul proiectului şi pentru a folosi aceasta ca o metodă pentru transmiterea informaţiilor către mass media locală, grupului ţintă vizat în proiect şi publicului larg.

Liderul de proiect şi partenerul îşi propun să stimuleze astfel acele persoane care accesează prin intermediul electronic diferite pagini web pentru a afla despre caracteristicile arhitecturale ale unui oraş, istoria şi dezvoltarea urbană, viaţa culturală prin arte vizuale, precum şi posibilele oportunităţi turistice sau de investiţii.

Totodată portalul va cuprinde link-uri către alte pagini web care conţin informaţii de specialitate şi aparţini unor instituţii publice sau entităţi de specialitate. Deoarece fiecare organizaţie profesională desfaşoară şi activităţi culturale legate de ambele oraşe transfronatilere portalul va contine şi astfel de informaţii.

CATALOGUL proiectelor de arhitectură din cele două judeţe transfrontaliere, care reflectă în imagini suportul comun al dezbaterilor din cadrul activităţilor proiectului – conferinţe de specialitate şi expoziţii a fost prezentat în 20 februiarie 2013.

Citeste catalogul pe intregul ecran

Concluzia finală a proiectuluieste că temele discuţiilor nu s-au epuizat şi că toate eforturile celor care dezbat arhitectura au un scop unic, acela de a întelege arhitectura ca fenomen complex şi inseparabil de aspectele vieţii şi mai ales de a îşi aduce aportul ca aceasta să fie mai bună calitativ.  Cu cât tematica profesională în schimburile de experienţă este mai diversificată, ca multitudine de soluţii în tipul de construcţii, cu atât creşte numărul beneficiarilor produsului de arhitectură.

Sunt lucruri pe care trebuie să le spunem pentru că, actorii economici din domeniul proiectării de arhitectură prin serviciile oferite se adresează unei comunităţi în ansamblu, rezultatele serviciilor fiind percepute ca imagine urbană a oraşului. Calitatea serviciilor oferite se va reflecta în timp într-o dezvoltare urbană de nivel european. Menirea arhitectului este de a participa la tot ceea ce înseamnă amenajare spaţială, de la scară mare – teritorială, peisagistică etc. – la cea de detaliu, cu referire în special la activitatea de construcţii.

Arhitectul intervine în domeniul construcţiilor noi, în cel al reabilitării, restaurării sau reconversiei construcţiilor vechi, în domeniul clădirilor publice, al celor de locuit, al celor agricole şi industriale, de învăţământ sau de cultură, culte etc.


Hungary-Romania Cross-Border Co-operation Programme 2007-2013

HURO/1001/329/2.1.2.

Two countries, one goal, joint success!

www.huro-cbc.eu, www. hungary-romania-cbc.eu

The content of this document does not necessarily represent the official position of the European Union.

  • Autentificare

  • Primaria Oradea

  • Consiliul Judetean

  • Stiri

Stiri filiala
Forrás, ill. további információk honlapunkon: http://hbmek.hu/
Forrás, ill. további információk honlapunkon: http://hbmek.hu/
Forrás, ill. további információk honlapunkon: http://hbmek.hu/
Forrás, ill. további információk honlapunkon: http://hbmek.hu/
Forrás, ill. további információk honlapunkon: http://hbmek.hu/
Forrás, ill. további információk honlapunkon: http://hbmek.hu/
Forrás, ill. további információk honlapunkon: http://hbmek.hu/
Buletin informativ săptămîna 38/2017
According to the Guide for Applicants for 11/b "Enhancing institutional capacity of public authorities and stakeholders and efficient public administration by promoting legal and administrative cooperation and cooperation between citizens and institutions" the project applicants have to be entities falling into one of the following categories
Buletin informativ săptămâna 27/2017
Nagyvárad – A nagy király legendája újra életre kelt Makoldi Sándor alkotásain, melyeket kiállítottak Debrecen testvérvárosában.
Asociația Românănă de Dreptul Construcțiilor are deosebita plăcere de a vă invita, in data de 29 iunie 2017, la seminarul "Building Information Modelling. Realitati si Perspective".
Primaria Cracovia si Asociatia Arhitectilor Polonezi, Filiala Cracovia, va invita sa participati la concursurile din cadrul Bienalei Internationale de Arhitectura din Cracovia, care va avea loc la Centrul de Congrese ICE, in perioada 12-13 octombrie 2017.
Domeniu de activitate a biroului: constructii civile, industriale, reabilitarea patrimoniului construit, urbanism.
2017.június 19–23 közötti időszakban, az Interreg V-A Románia Magyarország Program Közös Titkársága Információs Napokat és Partnerkereső Fórumot szervez, a második pályázati felhívásokkal kapcsolatosan (a második Nyílt pályázati felhívás, valamint a második Stratégiai projektjavaslatokra vonatkozó pályázati felhívás).
MÉK HÍREI 20.06.2017
A Magyar Urbanisztikai Társaság pályázatot hirdet főiskolák és egyetemek urbanisztikai és ahhoz kapcsolódó témájú szakirányán végző alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatók kiemelkedő szakdolgozatainak/diplomaterveinek díjazására. Határidő: 2017. október 31.
A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezet fotópályázatot hirdet vidékünk épített örökségei témakörben.
A Holnap városáért Díj a helyi közösségek, helyi emberek követendő példáira hívja fel a figyelmet. Arra ösztönözve őket, hogy megvan minden képességük és készségük arra, hogy jobbra, szebbre törekedjenek. A pályázatokat május 30-ig lehet regisztrálni.
A Magyar Urbanisztikai Társaság és az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület meghirdeti a Köztérmegújítási Nívódíj 2016 pályázatot.
A pályázatok beküldési határideje: 2017. június 18. (éjfél).
A HAJDU Cégcsoport árbevétele 2015. évhez hason­lóan 2016-ban is 13,5 mrd Ft volt. Míg 2015-ben az árbevételéhez mindkét termelő cég (HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. és HAJDU Autotechnika Ipari Zrt.) azonos mértékben járult hozzá, addig 2016-ban az HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. ár­bevétele 10%-kal nőtt, ezzel a cégcsoport árbevételé­nek 55%-át generálta. Fennállásának 65. évében a cégcsoport 10 % feletti növekedést tervez.
Kis lépésnek, de óriási sikernek élem meg – nyilatkozta dr. Mikola Orsolya, a megbeszéléseken részt vevő FESZT-et képviselő jogász, – hogy megfontolták javaslatainkat, így 2017. június 1
Törvény a legutóbbi módosítása során a reklámhordozók elhelyezésére vonatkozó előírásokkal egészült ki.
Ezúton felhívjuk figyelmüket, hogy a MÉK 2017. május 19-i Küldöttgyűlése elfogadta az "Az egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenységhez szükséges kivitelezési tervdokumentáció tartalmi követelményei valamint a tervezői művezetés szabályai" szabályzat módosítását, amelyet a MMK által jóváhagyott 4.8. és 4.9. pontokkal egybeszerkesztve tesszük közzé.
A MÉK általi akkreditációja megtörtént: http://otir.mek.hu/index.php?m=&o=s&f=m&SID=3583
HBM ÉPKAM - H
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem Művészeti Tanszéke KAR
A Romániai Építészek Rendje – Bihar Megyei Területi Kamarája tisztelettel meghívja Önt 2013. július 22. napjára, 13.00 órai (magyar idő szerint) kezdettel a Kamara kiállító termében (Nagyvárad, Republicii utca 15. szám) megrendezésre kerülő
Seria de concerte de muzică de cameră SoNoRo Conac se va desfășura din iunie până în septembrie 2013 în clădiri de patrimoniu restaurate din mai multe regiuni ale României, în scopul revitalizării și promovării moștenirii arhitecturale și culturale românești.
In prezent, Consiliul Concurentei are in derulare mai multe investigatii in care sunt implicate companii de constructii sau furnizori de materiale, toate declansate prin autosesizare.
Informatii actualizate despre proiecte, santiere, lucrari si investitii noi din constructii si instalatii
Inovatie in design, aplicatii multiple, iulie 2013
A Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara tagjainak jubileumi kiállítása a Fugában Megnyitó: 2013. május 29. 18.00
Link de redirectionare la stirile transfrontaliere
Revista presei 8-25 iunie 2013
Citeste online revista presei 6-20 mai 2013
Evenimente şi activităţi ale Camerei Arhitecţilor Hajdu Bihar - Debrecen.